Peerby lanceert huren-van-je-buren-dienst ‘Peerby Go’ in Rotterdam

Daarmee neemt Rotterdam de volgende stap in de richting van een wereld waarin spullen delen een serieus alternatief is voor spullen kopen en bezitten.


Samenvatting
Een beamer voor een filmavond of een statafel voor een gezellig feest, vanaf nu kan je in Rotterdam allerlei spullen thuis laten bezorgen via Peerby Go. De spullen zijn afkomstig van mensen uit de buurt die zo een zakcentje bijverdienen. De huurdienst is een toevoeging op de bestaande Peerby-leendienst, waarmee reeds duizenden Rotterdammers spullen met elkaar delen.

Spullendeel-platform Peerby is opgericht in 2012 door Rotterdammer Daan Weddepohl. De startup wil een kanteling teweeg brengen van een wegwerpmaatschappij naar een wereld waar spullen delen een serieus alternatief is voor kopen (en bezitten). De toevoeging van Peerby Go aan de bestaande leendienst in Rotterdam, waar duizenden Rotterdammers spullen met elkaar delen, is hierin de volgende stap. De combinatie van gegarandeerde beschikbaarheid van spullen en de bezorg- en ophaalservice brengt gemak en maakt daardoor spullen delen voor een bredere doelgroep aantrekkelijk.

Vorige maand haalde de startup twee miljoen euro op bij haar nationale crowdfunding campagne om onder meer Go te lanceren in tien steden in Nederland. De lancering van ‘Go’ in Rotterdam is de eerste stap in het waarmaken van de plannen. Aan deze campagne dachten eerder Rotterdamse gebruikers en investeerders mee.

Over Peerby

Op Peerby.com delen buurtgenoten, al dan niet tegen betaling, allerhande goederen, zoals gereedschap, elektronica, fietsen en tuin-, kampeer- en feestartikelen. Peerby lanceerde in 2012 het eerste werkende spullendeelplatform ter wereld. De doelstelling, om buren te verbinden en verspilling tegen te gaan, leverde veel erkenning, investeringen en prijzen op. Er volgde een uitbreiding naar 30 steden in Europa en de VS. Toen in 2017 het financieel model niet houdbaar bleek, begon de startup noodgedwongen aan een ommezwaai. Oprichter Daan Weddepohl vertelt hierover in het (luister)boek 99 redenen om te stoppen en toch door te gaan.

Prijzen: $125.000 Postcode Lottery Green Challenge tijdens het Clinton Global Initiative, $10.000 Ben &Jerry’s Join our Core, App My City Award. en Radicale vernieuwers. Daan Weddepohl, bedenker van Peerby, stond op nr 13 van de Trouw Duurzame Top 100, was Guardian Tech Talent of the year en werd genomineerd voor ondernemer van het jaar.
Accelerators: Techstars, Rockstart, Founder Institute

Contactgegevens

Ontvang het laatste Peerby nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL