Peerby Nederlandse winnaar internationale duurzame en sociale ondernemersverkiezing

De jonge ondernemer Daan Weddepohl wint duurzaamheidsverkiezing Join Our Core en daarmee €10.000, een half jaar coaching van duurzaamheidsexperts en een jaar lang de bedrijfsnaam op een ijsverpakking van Ben & Jerry’s


Een vakjury, geleid door de Jerry van het ijsmerk Ben & Jerry’s, maakte in Londen negen gelukkige jonge winnaars bekend uit Groot-Brittannië, Ierland, Denemarken, Zweden, Duitsland, Finland, Oostenrijk, Zwitserland en Nederland. Join our Core is een competitie die in het leven is geroepen om de beste en talentvolste jonge sociale en duurzame ondernemers te vinden. Daan Weddepohl wist een jury te overrompelen van de 10 knapste Europese koppen op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemerschap waaronder de Nederlandse Stef van Dongen, founder van Enviu. Peerby wint niet alleen €10.000 en een half jaar coaching van duurzaamheidsexperts Social Enterprise NL en Ashoka. Ze staan ook nog een jaar lang met hun bedrijf op een ijsverpakking van Ben & Jerry’s en ze mogen in september naar de allereerste ijsfabriek van Ben & Jerry’s in Vermont. Daar vieren zij de 35e verjaardag van het ijsmerk.

Peerby.com

De Amsterdamse Peerby is een online platform waarmee je spullen leent van mensen uit de buurt. Mensen lenen vooral spullen die ze maar af en toe nodig hebben Op website Peerby.com kan je spullen lenen door rond te vragen in je eigen buurt..Dit systeem maakt Peerby uniek in zijn soort en zorgt ervoor dat je snel en makkelijk in contact komt met iemand die je kan helpen. Peerby bevordert zo het contact in buurten, is goed voor je portemonnee en is ook nog eens duurzaam, want maar liefst 1/8 van de CO2 uitstoot op aarde komt door de productie en consumptie van goederen.

Join Our Core

Join Our Core is ontstaan door de wens van Ben & Jerry’s om jonge ondernemingen te steunen die dezelfde waarden als het ijsmerk hoog in het vaandel hebben staan: elk bedrijf zou verantwoordelijkheid moeten nemen voor de samenleving waarin het onderneemt. De winnaars zijn allemaal bezig met bijzondere duurzame en sociale business modellen die de potentie hebben om een groot verschil te maken over de hele wereld. Alle winnaars zijn tussen de 18 en 34 jaar oud. Ga naar voor meer informatie, de verdere voorwaarden en de prijzen naar www.joinourcore.com.

Over Ben & Jerry’s

Ben & Jerry’s maakt al het lekkerste ijs sinds de oprichting in 1978 door schoolvrienden Ben Cohen en Jerry Greenfield. Hun doel is (en is ook altijd geweest) om het lekkerste ijs te maken op de best mogelijke manier. Zij zetten zich in voor hun waarden en kiezen met zorg de beste ingrediënten om hun ijs te maken. Ze werken bijvoorbeeld met 100% Fairtrade ingredienten en hebben samen met Cono/Beemster een duurzaam zuivelprogramma opgezet: Caring Dairy. Zie www.caringdairy.nl

Over Peerby

Op Peerby.com delen buurtgenoten, al dan niet tegen betaling, allerhande goederen, zoals gereedschap, elektronica, fietsen en tuin-, kampeer- en feestartikelen. Peerby lanceerde in 2012 het eerste werkende spullendeelplatform ter wereld. De doelstelling, om buren te verbinden en verspilling tegen te gaan, leverde veel erkenning, investeringen en prijzen op. Er volgde een uitbreiding naar 30 steden in Europa en de VS. Toen in 2017 het financieel model niet houdbaar bleek, begon de startup noodgedwongen aan een ommezwaai. Oprichter Daan Weddepohl vertelt hierover in het (luister)boek 99 redenen om te stoppen en toch door te gaan.

Prijzen: $125.000 Postcode Lottery Green Challenge tijdens het Clinton Global Initiative, $10.000 Ben &Jerry’s Join our Core, App My City Award. en Radicale vernieuwers. Daan Weddepohl, bedenker van Peerby, stond op nr 13 van de Trouw Duurzame Top 100, was Guardian Tech Talent of the year en werd genomineerd voor ondernemer van het jaar.
Accelerators: Techstars, Rockstart, Founder Institute

Contactgegevens

Ontvang het laatste Peerby nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL