Internationale erkenning voor spullendeel-platform Peerby

Peerby ontvangt tweede prijs voor circulaire business tijdens het World Economic Forum


Samenvatting
Spullendeel-platform Peerby krijgt internationale erkenning met de tweede prijs voor circulaire business van het World Economic Forum.

Peerby is tijdens de openingsavond van het World Economic Forum in Davos verkozen tot runner-up voor The Ecolab Award for Circular Economy Digital Disruptor. Het platform dat gebruikers in staat stelt om spullen te delen met buren wordt geprezen om haar bijdrage in het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen, de vermindering van afvalstoffen en de besparing op grondstoffen. Daarnaast erkent de jury de sociale impact die Peerby teweegbrengt door de ontmoetingen die plaatsvinden rondom het delen van spullen. Peerby heeft wereldwijd meer dan 200.000 gebruikers.

Peerby oprichter Daan Weddepohl: “We zijn trots dat we door de juryleden van de Young Global Leaders van het World Economic Forum verkozen zijn tot runner-up. Deze internationale erkenning voor wat Peerby tot nu toe heeft bereikt motiveert ons in onze missie om wereldwijd mensen spullen te laten delen. Delen is een essentieel onderdeel van een circulaire economie.”

Nederland was ook goed vertegenwoordigd in andere categorieën van deze wereldwijde award. Frans Timmermans, ING en Blackbear werden runner-up in binnen hun eigen categorie. The Circular Awards worden sinds 2015 uitgereikt tijdens het World Economic Forum aan bedrijven en organisaties die op innovatieve wijze werken aan circulaire oplossingen.

Over Peerby

Op Peerby.com delen buurtgenoten, al dan niet tegen betaling, allerhande goederen, zoals gereedschap, elektronica, fietsen en tuin-, kampeer- en feestartikelen. Peerby lanceerde in 2012 het eerste werkende spullendeelplatform ter wereld. De doelstelling, om buren te verbinden en verspilling tegen te gaan, leverde veel erkenning, investeringen en prijzen op. Er volgde een uitbreiding naar 30 steden in Europa en de VS. Toen in 2017 het financieel model niet houdbaar bleek, begon de startup noodgedwongen aan een ommezwaai. Oprichter Daan Weddepohl vertelt hierover in het (luister)boek 99 redenen om te stoppen en toch door te gaan.

Prijzen: $125.000 Postcode Lottery Green Challenge tijdens het Clinton Global Initiative, $10.000 Ben &Jerry’s Join our Core, App My City Award. en Radicale vernieuwers. Daan Weddepohl, bedenker van Peerby, stond op nr 13 van de Trouw Duurzame Top 100, was Guardian Tech Talent of the year en werd genomineerd voor ondernemer van het jaar.
Accelerators: Techstars, Rockstart, Founder Institute

Contactgegevens

Ontvang het laatste Peerby nieuws via RSS.

Of abonneer handmatig met de Atom URL